Kouluttajat

Professori 

Atso Raasmaja

Professori 

Kirsi Virtanen

.

Fysiikkavalmentaja

Marko Yrjövuori


Lääketieteellinen johtaja

André Heikius

Erikoislääkäri 

Milla Rosengård-Bärlund

Psykologi 

Vappu Pietinen

Dosentti Katriina 

Kukkonen-Harjula

Tietoa kouluttajista


Atso Raasmaja
Professori

- Professori (emer.), dosentti, PhD; Lääkeainetoksikologia, farmakologia, fysiologia.
- Farmakologian ja farmakoterapian osasto, Farmasian tiedekunta, Helsingin yliopisto.
- Tutkimusaiheet erityisesti 'Lihavuus, syöminen, lämmöntuotanto ja energia-aineenvaihdunta', 'Solukuolema ja apoptoosi',
'Geeniterapia, degeneratiiviset aivosairaudet ja addiktio' sekä 'Kasviyhdisteet, kasviuutteet ja niiden vaikutusmekanismit'
Toiminut pitkään tutkijana Suomessa ja Ruotsissa (väit. University of Stockholm) sekä muualla ulkomailla.
- Suomen Lihavuustutkijat ry:n hallituksessa useita vuosia (sihteeri, varapuheenjohtaja).


Kirsi Virtanen
Professori

Kirsi A. Virtanen toimii ma. kliinisen ravitsemustieteen professorina Itä-Suomen yliopistossa, sekä tutkijana Turussa PET-keskuksessa. Tämän lisäksi hän toimii KYSin Lihavuuskeskuksen lääkärinä.

Tutkimuksen keskiössä ovat rasvakudoksen aineenvaihdunta, ja lihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen aiheuttamat muutokset rasvakudoksen toiminnassa. Tutkimuksissa hyödynnetään nykyaikaisia kuvantamismenetelmiä (PET/CT, PET/MR), jonka avulla on mahdollista määrittää syvempien rasvakudosalueiden, kuten intra-abdominaalinen rasvan ja ruskean rasvakudoksen aineenvaihduntaa. Tämän hetken mielenkiinnon kohteena on ihmisen ruskean rasvan merkitys aineenvaihdunnassa sekä ruskean rasvan toiminnan aktivoiminen esimerkiksi ravitsemuksen avulla.


Vappu Pietinen
Psykologi, psykoterapeutti

Olen psykologi ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti. Pidän vastaanottoa KKT-keskus Arvossa Helsingissä ja lisäksi koulutan mm. elämäntapamuutoksen ja motivaation teemoista. Kognitiivinen käyttäytymisterapia tähtää siihen, että asiakas pystyy tekemään konkreettisia muutoksia arkielämässään. Terapiassa pyritään huomioimaan haluttua muutosta estävät tunteet ja ajatukset ja löytämään asiakkaalle toimivampia keinoja suhtautua niihin.


Katriina Kukkonen-Harjula
Dosentti

LKT, liik.lääket. dos.
Terveydenhuollon ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri
Käypä Hoito -toimittaja


Marko Yrjövuori
Fysiikkavalmentaja

Marko Yrjövuori on Suomen menestyneimpiä fysiikkavalmentajia, ja on kansainvälisen uransa aikana valmentanut useita maailman parhaita huippu-urheilijoita.


André Heikius
Lääketieteellinen johtaja

Heikius toimii Kårkullan kuntayhtymän ylilääkärinä, ja lihavuusinterventioiden kehittämisyhtiössä Edeventissä lääketieteellisenä johtajana. Hän pitää vastaanottoa perustamallaan Mehiläinen NEO Painonhallintaklinikalla, ja toimii Suomen Lihavuuslääkäriyhdistys ry:n toiminnanjohtajana.